sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Miniloma Strahaniin

Heippa! Täällä oli pitkä viikonloppu ja me just tultiin takas farmikotiin pieneltä lomalta tasmanian länsirannikolle. Olipa kivaa saada pitkästä aikaa vähän vaihtelua tähän maalaiselämään vaikkei tässäkää mitää valittamista oo.u Strahan nimiseen kylään, josta en etukäteen tienny oikeestaan mitään. Me lähettii lauantaina päivällä ku Christie tuli markkinoilta ja matka sinne kesti muutaman tunnin. Sen aikana taivaalta tuli nii räntää, lunta ku rakeitaki kauheen tuulen saattelemana samalla ku me ajeltiin kapeita ja kiemuraisia vuoristoteitä ja ku lopulta päästiin meijän määränpäähän nii valkeni et se on senmonen superpieni kalastus rannikkokylä, jossa on yhen lyhyen kadun varrella kaikki oleellinen. Me oltii perillä aika myöhään nii ekana päivänä me heitettii vaa kamat mökkiin ja mentii syömää siihen pääkadulle tosi kivaan fish&chips ravintolaan ja aikasin nukkumaan valmiina seuraavan päivän seikkailuihin:) Sunnuntaiaamuna meijän river cruise lähti matkaan puol yheksältä ja sato kaatamalla ku me istuttii siellä ja odotettiin sen laivan lähtöä, eikä ikkunoista ees nähny ulos. 




Meil oli kuitenki hyvä tuuri matkassa ku kaikilla pysähdyksillä sade hellitti nii ei tarvinnu nököttää sisällä laivassa koko aikaa. Tää jokiristeily kesti melkee kuus tuntia ja ekana oli vuorossa 'hells gates', kohta mistä tullaan satamaan avomeren jälkeen ja sen oli nimenny ne Australiaan kuljetetut brittivangit joskus ajat sitte. 


Siellä on paljon kalafarmeja meressä, tästä kuvasta ei nyt kovin hyvin nää, mut ne on tommosia pyöreitä kehikoita joiden alla on iso verkkopussi ja ne kalat kasvaa sit siellä. 


Seuraavaks laiva suuntas sinne joelle, jonka varrelta alkaa myös Tasmanian iso suojeltu metsä. Me pysähdyttiin siellä, sinne oli rakennettu semmonen lyhyt kävelyreitti. 


Seuraava pysähdys oli Sarah Islandilla, joka oli vankisaari sillon 1800-luvulla. Siel oli kiinnostava kierros sen saaren historiasta ja tapahtumista.



Sarah Islandin jälkee laiva lähti takas satamaan ja me parissa puukaupassa kiertelyn jälkee ajettii vanhan puunveistäjän tämmöseen näyttelyyn, mis oli kaikenlaisii juttuja veistettynä puusta.


Illallisen jälkee me ajettii vielä rannalle, joka oli tosi kylmä ja tuulinen ja just ku tultii sinne nii alko viel sataa. Rannalle ajettaessa bongasin jo pari pientä vallabia ja ku me lähettii sieltä nii vastaan tuli eka villikenguru minkä oon nähny! Hyppäsin autosta kuvaamaa sitä mut ennen ku ennätin hiippailla tarpeeks lähelle nii joku kurvas mopolla ohi ja säikäytti sen takas metsään..

Tänä aamuna me tepasteltii viel sademetsässä kävelyreitti, joka pääty vesiputoukselle.

Toi vesi on teepuun takia tommosta punaruskeeta mut silti juomakelposta (ite en kyl alkais ton näkösestä purosta hörppimää).
 
Ajomatkalla takaspäin me pysähdyttii vielä Cradle Mountainille syömää lounasta ja käveltii näköalapaikalle joka oli joistai kohista lumen peitossa. En ollukkaa nähny lunta pitkään aikaa! Jack tietty innostu siitä lumesta iha hirveesti eikä melkee malttanu lopettaa sitä lumipalloilla pommittamista..




Paluumatkalla me nähtiin vielä kaks villiä vompattia ja tietysti auto piti taas pysäyttää et mä pääsisin kuvaa niitä mut ne pakeni ja piiloutu tosi hyvin semmosee matalaan pusikkoon ja niitä aikani etittyäni luovutin ja jatkettii matkaa ilman valokuvia.. Nyt me just tultii vähä aikaa sitte takas kotii ja työviikko taas edessä! Viikonloppuna on Tully markkinat semmosen vanhan rakennuksen puutarhassa ja mun pitää mennä sinne koko lauantaiks myymään ku Christie menee sen normaalimarkkioille ja sen jälkee illalla on luvassa sen kaverin polttarit paikallisella casinolla :D Parin viikon päästä niiden häitä juhlitaa täällä Hazelbraella, kiva päästä häihin ku en ookkaa ollu häissä ku viimeks kaks vuotiaana..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti